Fagområdet teknisk

Teknisk - bygg/anlegg og forvaltning

Teknisk – Bygg/anlegg og Forvaltning

Fræna kommune hadde folketallsvekst også i 2019. Landbruk, industri og øvrig næringsliv har vekstpotensial. Dette er gledelig. Samtidig stiller det krav til kommunen om tilrettelagte tomteområder for boligbygging og god infrastruktur om vi skal kunne møte denne veksten. Godt kommuneplanarbeid og effektiv saksbehandling er en grunnleggende forutsetning for å lykkes.

Økonomiplanen 2019 - 2022 viser at det satses kraftig på tilrettelegging av nye arealer for boligbygging og næringsutvikling. Fortsatt befolkningsvekst er en nøkkelfaktor for å kunne møte de utfordringer kommunen vil møte det neste tiåret.

Rådmannen arbeider videre med å få fortgang i utvikling av allerede vedtatte reguleringsplaner for tomteområder i kommunen. Det legges til rette for private utbyggere som utviklere av tomteområdene i større grad enn det en tidligere har sett i Fræna.

Kommunen er avhengig av å ha tilstrekkelig fagkompetanse for å imøtekomme krav og omfang i saksbehandling, krav til effektivitet, teknisk utførelse og sørvis.

Teknisk forvaltning har gjennom 2019 arbeidet med flere saker av stor betydning for Fræna kommune. Utviklingen av Indre Harøy som lokalitet for landbasert produksjon av laks og ørret nevnes spesielt. Kommunen er i ferd med å regulere hele næringsområdet som kommuneplanen åpner for.

Byggingen av ny skole på Jendem ble også gjennomført i 2019, og elever og lærer tok den nye skolen i bruk ved årsskiftet.


Bildet: Kommunalsjef Anders Skipenes