Personal og organisasjon

Fakta om enheten - personal og organisasjon

Enheten består av fem ansatte hvor tre i hovedsak arbeider med lønn og to med personal- og organisasjonsutvikling.

Bildet: Personal- og organisasjonssjef Borghild Lie Hjellnes

Leverte tjenester

Hovedmålet for enheten er alle ansatte skal få riktig lønn til rett tid samt å levere kvalitativ god lederstøtte og veiledning på lønns- og personalområdet.I tillegg til rene driftsoppgaver innenfor lønns- og personalområdet jobber vi også systemretta. Dette vil si arbeid som omfatter mange og er av mer langsiktig karakter, f.eks. organisasjonsutvikling, utarbeidelse av reglement og rutiner, utarbeidelse av planer og tilbud om og gjennomføring av diverse internkurs og kompetansehevende tiltak.

Viktige hendelser i 2019

8.mars 2019 ble lønns- og personalavdelingene i Fræna og Eide slått sammen til enhet Personal. To medarbeidere sluttet i mai/juni og disse ble ikke erstattet.

Hovedarbeidsoppgavene i 2019 har vært bistand til etableringen av Hustadvika kommune. Av dette kan nevnes oppbygging av lønnssystemet til Hustadvika kommune, utarbeidet ny personalhåndbok og bidratt til lederopplæringen som startet høsten 2019.

For det øvrige arbeidet i enheten vises det til kapittelet «Medarbeidere».

Forbedringer gjennomført i 2019

Det å etablere en ny kommune betyr også at en jobber kontinuerlig med forbedringsarbeid.Vi har fått på plass nye reglement og kvalitetssikret rutiner.Vi har startet arbeidet med å rydde opp i og få på plass nye lokale særavtaler, samt startet opplæringen av lederne i Hustadvika.

Vi jobber også kontinuerlig med å digitalisere tjenestene våre for slik å og gjøre hverdagen enklere for lederne.

Enheten vil fortsette forbedringsarbeidet også i 2020 da enkelte områder ifm. kommune-sammenslåingen ennå ikke er på plass. Dette gjelder bl.a arbeidet med kvalitetsverktøyet vårt.Vi ser også at lederne fremdeles vil ha behov for mye støtte og veiledning framover.

Kvalitet
Målbeskrivelse Mål Resultat

Samordning av lønn og personal – Hustadvika kommune

2019 Gjennomført

Innføring av fraværsoppfølgingsmodulen i Visma

1.kvartal Gjennomført

Ny personalhåndbok – Hustadvika kommune (inkl. kvalitetssystem). Ferdigstillelse

1. halvår Gjennomført (med unntak av kvalitetssystemet)

KS10-faktor – ny medarbeiderundersøkelse

4.kvartal Gjennomføres 1.kv. 2020

Rydding og avlevering av gammelt personalarkiv

4.kvartal Ikke gjennomført
Nærvær/trivsel
Målbeskrivelse Mål Resultat

Sykefravær

1% 1,93%

Sykefravær

Enheten består av ansvar lønn- og personal, tillitsvalgte og lærlinger.Sykefraværet minket fra 4,75% i 2018 til 1,93% i 2019. Det er blant lærlingene at reduksjonen i sykefraværet har vært størst.

Kostnadskontroll
Ramme Budsjett Regnskap

Ramme

9 258 9 167

Enhet personal- og organisasjon fikk et mindreforbruk i 2019 på 91 tusen kroner.

Pr. 1.november lå pers/org an til et forbruk i 2019 på 8 608 tusen, det vil si godt under budsjett. I forbindelse med årsavslutningen ble vi imidlertid trukket ekstra i OU-fondet på litt over 1.mill. kr. Dette var ikke budsjettert, og medførte at nesten hele mindreforbruket ble borte.