Aureosen og Jendem skoler

Fakta om enheten - Aureosen og Jendem skoler

Skolen består av 132 elever og 24 ansatte.

1-3 trinn og Sfo holdt til på Jendem, og 4-7 trinn har holdt til i Aureosen. Det er ca 40 barn på SFO, og antallet pr dag varierer mellom 25-35.

Bildet: Rektor Åse Turid Gjøen

Viktige hendelser i 2019

Det har vært store utfordringer på Jendem i 2019 pga hektisk byggeperiode. Deler av en allerede trang skole ble stengt av i mars. Hele personalfløyen ble flyttet på et klasserom, det var periodevis mye byggestøy og uteområdet ble stengt av og elevene hadde minimalt med plass. Loft og kott skulle tømmes og ryddes, saker pakkes vekk. Tross dette, har personalet, elever og foresatte holdt humøret oppe i påvente av noe bedre.

På våren 2019 begynte vi å jobbe med fagfornyelsen, som skal trå i kraft høsten 2020. Vi har jobbet godt med den overordnede delen, med å følge Udir sitt opplegg dekomp. (desentralisert kompetanseutvikling). På høstparten måtte vi legge dette til side, da det var på tide å begynne å tenke på å pakke og rydde, så da gikk utviklingstiden vår til det.

Aureosen skole har hatt utfordringer i fht inneklima, da ventilasjonen gikk i stå i oktober. Ellers har høsten der vært forbehold rydding og pakking, og kontainere fylt opp med litt av hvert.

Til tross for dette, viser elevundersøkelsen at elevene trives og har det bra. Vi har jobbet for å øke trivselen på skolen, og et av tiltakene er bruk av «innekort». Det betyr at elevene i 4-7 tr kan velge å være inne i friminuttene ( i matfri må de ut). Når de bruker innekort kan de for eksempel spille spill, lese, tegne osv. Dette er et populært tiltak på dager med mye nedbør og vind.

Det arbeides kontinuerlig med elevenes læringsmiljø, og å skape gode arenaer på det. Bruk av IKT i undervisningen er tatt i bruk i mye større grad, og i 1 tr bruker de Ipader til lese – og skriveopplæringen. Dette er et populært hjelpemiddel som gir resultat.

2 trinn deltok i en landsomfattende lesekonkurranse i høst, og nådde langt opp i denne konkuransen i fht antall leste bøker, og i fylket her lå de nesten i tet. Dette er vi svært stolte av, når vi vet hvor viktig det er å ha gode leseferdigheter.

6.januar 2020 flyttet Aureosen skole til Jendem. Etter mange års planlegging kunne skolen i Aureosen legges ned, og elever og ansatte kunne flytte inn i ett nytt bygg på Jendem. Det er blitt en ny skolehverdag på Jendem.

Kvalitet
Målbeskrivelse Mål Resultat

Oppnådd resultat på nasjonale prøver - lesing

50 49

Oppnådd resultat på nasjonale prøver - engelsk

50 48

Oppnådd resultat på nasjonale prøver - regning

50 50

Andelen elever som opplever mobbing

0% 0%

Trivsel - oppnå godt resultat på elevundersøkelsen

4,5 4,3

PC –dekning barneskole (innen 2020)

0,75 Nesten 1:1
Nærvær/trivsel
Målbeskrivelse Mål Resultat

Sykefravær

6,5 7, 96

Sykefravær

Dette året hadde vi flere langtidssykemeldte. Dette gir utslag på fraværet.

Kostnadskontroll
Ramme Budsjett Regnskap

Ramme

14 162 15 128

Enheten hadde et merforbruk på 966 tusen.

Årsak til merforbrukes skyldes for stort sprik mellom tildelte oppgaver og budsjett. Dette gjelder lønnsutgifter lærere og bruk av vikarer. Ser også at strøm, skoleskyss og SFO har ett større forbruk enn forventet.