Administrasjon

Fakta om enheten - administrasjon

Enheten har ved årsskiftet 9 ansatte. Det er to ansatte på skatteregnskapet og eiendomsskatt og seks ansatte på budsjett, regnskap og innfordring. I tillegg kommer enhetsleder. IKT avdelingen var en del av enheten fram til august 2019, da ble den flyttet til Samfunnsutvikling.

Bildet: Økonomisjef og enhetsleder Ole Rødal.

Leverte tjenester

Enheten arbeider med fakturering, innfordring, regnskap, økonomirapportering og budsjett. I 2019 har enheten arbeidet veldig mye med forberedelse til kommunesammenslåing.

Viktige hendelser i 2019

I april 2019 flyttet ansatte på budsjett, regnskap og innfordring fra Eide til Elnesvågen. Fra samme tidspunkt har enheten vært en enhet med en leder.Fra august ble IKT avdelingen med seks ansatte flyttet over til Samfunnsutvikling.

På slutten av året fikk vi kunnskap om at regjeringen ville overføre skatteinnkreving til skatteetaten. For oss betyr det en reduksjon på to stillinger. Stortinget vedtok forslaget og endringen blir effektuert 1.06.2020.

Forbedringer gjennomført i 2019

Det er kjørt 9 kurs for enhetsledere for å gi opplæring i bruk av våre systemer og rutiner. Det oppleves en god forbedring.

Utfordringer

Kommunesammenslåing har vært en krevende øvelse og vil kreve ekstra innsats også inn i 2020. Det er også mye arbeid med å avvikle de to «gamle» kommunene.

Kvalitet
Målbeskrivelse Mål Resultat

Etablere IKT drift Fræna kommune og Eide kommune. Går ut av IKT Orkide 1.1.2019. Arbeidet utføres i samarbeid med IKT på Eide.

IKT drift fungerer fra 1.1.2019 IKT drift Fræna kommune og Eide kommune ble etablert fra 1.1.2019 uten store problemer

Forberede overgang fra IKT drift Fræna kommune og Eide kommune til Hustadvika kommune fra 1.1.2020. Arbeidet utføres i samarbeid med IKT på Eide.


Ferdig i 2019 Overgang fra IKT drift Fræna kommune og Eide kommune til Hustadvika kommune fra 1.1.2020 er gjennomført uten store avvik

Forberede overgang til en kommune når det gjelder eiendomsskatt. Rutiner, takster, satser og utvalg må være på plass 1.1.2019

Ferdig i 2019 Overgang til en kommune når det gjelder eiendomsskatt når det gjelder rutiner, takster, satser og utvalg er på plass 1.1.2020

Forberede overgang til en kommune når det gjelder rutiner, økonomistyring, rapportering og budsjett. Arbeidet utføres i samarbeid med regnskap på Eide

Overgang til en kommune når det gjelder rutiner, økonomistyring, rapportering og budsjett er utført. Oppfølging og forbedring skjer løpende inn i det nye året
Nærvær/trivsel
Målbeskrivelse Mål Resultat

Sykefravær

3% 3,2%

Avdelingen hadde et sykefravær i 2019 på 3,2 %. Målet for

2019 var 3 %. Vi har et lavt sykefravær og vi er bare litt over det målet vi

satte for året.

Kostnadskontroll
Ramme Budsjett Regnskap

Ramme

18 576 16 485

Avvik:Enheten leverer et regnskap som viser et mindreforbruk på 2 091 tusen kroner.


Mindreforbruket skyldes hovedsakelig innsparing på ansvar for IKT. En andel av disse utgiftene ble ført på ansvar 1003 på rådmannen, dvs. prosjektet Hustadvika. I tillegg ble utgifter delt med Eide kommune som gjaldt begge kommunene. Samlet utgjør dette over 2 mill. kroner.